Tijd voor verjonging? Bindweefselmassage it is!

Ieder pondje ging door het mondje
Ieder pondje ging door het mondje!
18 januari 2019
Show all

Tijd voor verjonging? Bindweefselmassage it is!

bindweefselmassage

Bindweefselmassage zorgt voor verjonging

Een bindweefselmassage is helemaal in. Het is een massage die zorgt voor een verjonging van de huid. Het vergt een aantal behandelingen, die soms gepaard gaan met wat pijn of ongemak.. Maar dan is je huid weer als herboren! Het helpt tegen rimpels, acne en littekens. Aangezien littekens ook restanten zijn van bindweefsel, is deze methode erg geslaagd voor de vermindering ervan.

Wat is bindweefsel dan?

Bindweefsel is een weefsel in het lichaam wat overal zit. Het zorgt voor verbindingen tussen organen bijvoorbeeld. Maar het is ook de verbinding tussen je huid en spieren. Bindweefsel zorgt ervoor dat er zuurstof wordt verspreid en dat de doorbloeding op gang blijft. Afvalstoffen worden bovendien afgevoerd. Het is belangrijk dat dit gebeurt voor je eigen gezondheid en om er fris en stralend uit te zien!

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massage waarbij de masseur probeert om het bindweefsel op bepaalde gebieden op je lichaam los te masseren. Als dit namelijk strak staat, dan is het moeilijker voor je lichaam om je huid voldoende voedingstoffen te geven. De voedingsstoffen worden uit bloed gehaald. Als er spanning in het bindweefsel is dan zal de huid minder voedingsstoffen kunnen opnemen. En dit zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgt. En dat willen we natuurlijk niet!

Stimulerend effect

Een bindweefselmassage heeft een stimulerend effect op bijvoorbeeld littekens, acne en rimpels. Door de doorbloeding van deze plekken te verbeteren, worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor komen er nieuwe voedingsstoffen in de gebieden die ervoor zorgen dat de huid mooi heelt. Bij een bindweefselmassage gaat het om de stimulering van de bloedtoevoer. Het kan dus af en toe een beetje pijnlijk voelen! De masseur zal diep masseren voor de juiste stimulans.

Beetje beurs…

Schrik ook niet als je huid de volgende dag beurs aanvoelt. Het kan zelfs zijn dat je wat blauwe plekken hebt… Maar dat hoort er in principe bij. Je huid en bindweefsel herstelt zich na de behandeling. De behandeling is meestal een aantal keer. De masseur kan dan in elke sessie wat meer losmaken en wat dieper gaan. Het ligt aan de status van jouw bindweefsel en de plek die je wilt laten masseren, hoe vaak je terug moet komen.

Een bindweefselmassage kan in principe voor elk gebied van je lichaam. De meeste mensen gaan voor een massage van het gezicht, benen of de buik. Welk gebied zou jij willen behandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *